Reuzenstoet 2017

Op zondag 13 augustus is het weer zover, dan trekt de driejaarlijkse reuzenstoet door de straten van Zedelgem dorp. De zondagnamiddag van het batjesweekend wordt een gigantisch feest, zoveel is zeker!
De Zedelgemse reuzen nodigen immers een negentig tal reuzen uit hun vriendenkring uit.

Uiteraard zijn de reuzen van andere Gintergemeenten eregasten. Hapkin van Kortemark en Arnoldus van Oudenburg tekenen alvast present. De reuzenstoet wordt verder opgebouwd rond voornamelijk West- Vlaamse reuzen, Zedelgemse podiumkunstenverenigingen, animatieacts en reuzen uit twee gastgemeenten.

De reuzen zullen vanaf 15 u. door het dorpscentrum wandelen, dansen, draaien en plezier maken, samen met de vele verenigingen die meewerken aan deze stoet. De stoet wordt geanimeerd door steltlopers, dansers, fanfares, folkloristische figuren … Na de stoet, omstreeks 16.30 u., blijven alle reuzen nog even opgesteld in het Leenhof, achter het gemeentehuis. Daar kan je ze allemaal van dichtbij bewonderen.
Ook de kermis zal die dag op volle toeren draaien. De verschillende horecazaken en standjes van verenigingen zorgen voor drank- en eetgelegenheid in de hoofdstraten. Voor en na de stoet is er nog van alles te beleven op de batjes.

Weersomstandigheden kunnen het startuur doen wijzigen of kunnen de organisatoren verplichten om voor een ‘regenprogramma’ te kiezen. Voor alle last minute-info kan je terecht op:
www.zedelgem.be/reuzenstoet
www.facebook.com/zedelgem
www.facebook.com/cultuurzedelgem

PROGRAMMA
15.00 - 16.30 u.: Reuzenstoet
16.30 - 18.00 u.: Opstelling reuzen in het Leenhof
(straat achter gemeentehuis)
14.00 - … : ‘Solymundo - Feest in het Park’ aan het gemeentehuis
(workshops, optredens en zuiderse bar)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Zedelgem dorp
Snellegemsestraat, 8210 Zedelgem
Wanneer
zondag 13 augustus 2017 van 15:00 tot 18:30
Prijs
Gratis
Links
www.zedelgem.be,