Adviesraad Andersvaliden (ARAV)

Een eerste stap tot maximale integratie van andersvaliden in onze gemeenschap was de oprichting van een adviesraad voor andersvaliden (voor zowel fysisch als mentaal gehandicapten).  Hiermee krijgen de andersvaliden een stem en wordt er geluisterd naar hun noden en behoeften.
 
De ARAV heeft ook een folder samengesteld waarin de doelstellingen en aandachtspunten van de raad voor andersvaliden op een rijtje worden gezet.  Bovendien wordt onder de vorm van een mini-enquête gepeild naar de ideeën en suggesties van de burger, want jouw stem telt.

Kreeg je de folder niet in de bus? Vraag hem aan of kom hem afhalen bij de dienst welzijn (gemeentehuis Zedelgem) of in de openbare bibliotheek (Stadionlaan 50). 
 
De ARAV heeft als doel de collectieve belangen van alle andersvaliden uit de gemeente te behartigen. De adviesraad waakt er over dat de gemeente in haar beleidsopties en uitvoeringen rekening houdt met de beperkingen en mogelijkheden van andersvaliden, zodat zij zich optimaal kunnen integreren in het maatschappelijk leven.

Voorbeelden van acties waarrond ARAV wil werken, zijn:

  • toegankelijkheid: wegen, gebouwen, gemeentediensten, gemeenteraad, parken, bossen, natuurgebieden;
  • sport en cultuur: actieve en passieve deelname;
  • parkeerplaatsen: aanleg, controle op gebruik
     

 

Gerelateerd(e) document(en): 

Thema: