Schoolvoorstellingen

Sinds de start van onze cultuurprogrammering in 2000, organiseren we ook schoolvoorstellingen tijdens de lesuren. Deze voorstellingen worden met zorg geselecteerd om een gevarieerd en kwalitatief aanbod te garanderen. Kinderen en jongeren maken op die manier kennis met de boeiende theaterwereld en we proberen hen zo te prikkelen om hun culturele ontdekkingstocht verder te zetten.
Bij de meeste schoolvoorstellingen wordt ook een educatieve lesmap bezorgd aan de scholen ter voorbereiding van hun bezoek.

Gratis met de klas naar het gemeenschapscentrum De Groene Meersen?
Dat kan dankzij dynamoOPWEG - klik hier voor meer informatie.

 

Theaterkoffer

 

De Theaterkoffer en het Theaterspel zijn een leuke en interessante voorbereiding als je met je klas een schoolvoorstelling komt bijwonen.

  • Het Antwerpse jeugdtheater HET PALEIS ontwikkelde i.s.m. de West-Vlaamse Cultuurcentra en met steun van de Provincie West-Vlaanderen een Theaterkoffer. Die laat leerlingen kennis maken met de verschillende codes die in de theaterwereld aan bod komen. De leerlingen komen te weten hoe theater ontstaat en leren stapsgewijs via creatieve opdrachten naar theater kijken.
    De fantasierijke spellen zijn bedacht door jeugdschrijfster en illustratrice Joke van Leeuwen en haar zus Marieke van Leeuwen, actrice. Het kruim van de Vlaamse illustratoren sleep de pennen. Johan Dockx bracht het geheel samen en gaf het vorm. Zo werd de spellendoos een waar kunstwerk. Bekijk hier een kort promofilmpje.
  • Het Theaterspel is een spellendoos met negen spellen: halvezinnenspel, kijkspel, theaterkaartspel, speelkwartet, drieslagspel, wie weet wat, directeursspel, samenspel en toneelspel.

De Theaterkoffer en het Theaterspel zijn te verkrijgen in de bibliotheek.

 

 

Thema: