Geen actie 'Vergroot de Hoop'

Dat we met taxus kanker kunnen genezen, weten we ondertussen allemaal. Vergroot de Hoop is erin geslaagd om mensen warm te maken voor de strijd tegen kanker en hiervoor hun taxussnoeisel te doneren.

Vergroot de Hoop was vaak ook de inspiratiebron voor vele andere inzamelinitiatieven en daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Alleen hebben al die enthousiaste inzamelingen, samen met de oncontroleerbare toename van het illegaal snoeien van taxushagen, ervoor gezorgd dat de nood aan grondstof bij de farmacie momenteel gedaald is. Op zich is dit goed nieuws, maar het maakt het voor Vergroot de Hoop wel onmogelijk om in 2017 opnieuw een overkoepelende inzamelactie in België op touw te zetten voor het goede doel.

Vergroot de Hoop heeft 11 jaar lang taxus ingezameld voor kankerbestrijding, het is bijna een traditie geworden. Op die manier is er de afgelopen jaren maar liefst 2,8 miljoen EUR geschonken aan het goede doel en is er grondstof voor meer dan 55.000 chemo’s ingezameld. We zijn alle partijen die dat mogelijk gemaakt hebben heel dankbaar.