Wijk-werken

10 lokale besturen van onze regio (Brugge, Blankenberge, Zuienkerke, Knokke-Heist, Damme, Jabbeke, Beernem, Oostkamp, Torhout en Zedelgem) organiseren samen met de VDAB ‘wijk-werken’ de wijk-werkorganisatie ‘Wijk-up’.

 

Wijk-werken voor de werkzoekende
Via het systeem van ‘wijk-werken’ kan je als werkzoekende aan de slag in scholen, verenigingen, land- en tuinbouwbedrijven of bij de gemeente. Maar ook bij mensen thuis is het mogelijk om enkele uren per week extra werkervaring op te doen. Deze ervaring is voor veel werkzoekenden goud waard: het is immers een eerste stap in de zoektocht naar een duurzame job. 
Alle info vind je op www.vdab.be/wijk-werken/wijk-werker.  

 

 

 

Wijk-werken voor gebruikers
Als school, particulier, vzw … kan je een beroep doen op het systeem van ‘wijk-werken’ en kan je iemand verschillende soorten opdrachten laten uitvoeren. Of het nu gaat over het gras afrijden, instaan voor de kinderopvang of busbegeleiding in een school: met ‘wijk-werken’ kan dit allemaal. En zelfs wie af en toe gebruik wil maken van een parkeerwachter of logistieke hulp bij events, kan een beroep doen op een ‘wijk-werker’. Als gebruiker vergoed je de wijk-werker met een cheque. Een wijk-werkcheque kost 7,45 EUR.  Er wordt 1 cheque per begonnen uur betaald. 
Interesse om je te registreren als gebruiker? Neem een kijkje op www.vdab.be/wijk-werken/gebruiker

 

Zitdagen in het gemeentehuis
Je kan voor meer informatie steeds terecht in het OCMW Brugge of in de Werkwinkel (in het station, kant Sint-Michiels).

Specifiek voor Zedelgemse wijk-werkers en gebruikers zijn er vanaf 
1 januari 2018 ook twee zitdagen per week in het gemeentehuis:
- op maandagnamiddag (13.30 - 17.00 u.)
- op vrijdagvoormiddag (9.00 - 12.00 u.)

www.vdab.be/wijk-werken
koen.labeeuw@vdab.be 

 

Thema: