Herstellingswerken aan labyrint Baesveld/Merkemveld

Tijdens de bosbeheerswerken van 2015-2016 werd het recent ontdekte labyrint in Merkemveld beschadigd. De toestand van voor de bosbeheerswerken zal hersteld worden door Raakvlak, Onroerend Erfgoed Brugge en Ommeland. De kosten voor dit herstel worden betaald door de bosexploitant die de schade veroorzaakte. 
Om deze herstellingswerken vlot en veilig te laten verlopen wordt het Doolhofpad tijdens de duur van de werken afgesloten. Ook zal er een werfkeet worden opgesteld aan de Vasedreef. 

De herstellingswerken zullen starten op 13 maart. Het grovere werk wordt uitgevoerd met behulp van een  minigraver.

 

Vanaf zaterdag 18 maart worden de herstellingswerken verder gezet met de hand. Hiervoor is hulp van vrijwilligers zeker welkom. Vrijwilligers die graag mee helpen kunnen contact opnemen met Griet Lambrecht (griet.lambrecht@brugge.be of 050/44.50.41). 

Na de herstellingswerken wil de gemeente de site van het 19de-eeuws labyrint herwaarderen. De grachten slibben langzaam toe en een pad loopt dwars door het labyrint. De gemeente Zedelgem wil dit erfgoed opwaarderen en onderhouden. 
Mensen die graag willen meedenken en meewerken aan de toekomst van het labyrint kunnen contact opnemen met de archiefdienst (archief@zedelgem.be - 050/81.44.14).
 
Op een digital hoogtemodel zijn de circulaire structuren goed zichtbaar. Ook het onderliggende rabattensysteem van het exploitatiebos zijn goed te herkennen. (Agiv)

Meer info over het labyrint vind je in de studie van de archiefdienst die je hieronder kan raadplegen/downloaden. 

 

Gerelateerd(e) document(en):